Mekatronik Mühendisliği Forum


Dev c dersi hakkında yardım
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 13
Mesaj: 59
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Aug 2013

arkadaşlar dev c dersi için hoca rastgele sayı üretme programı istedi yani random sayı üretmeyymiş galiba ama ben işin içinden çıkamadım bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?


iletişim

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 88
Mesaj: 180
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

yanlış bilmiyorsam random sayı üretme fonksiyonu rand() idi. kullanımı ise
x integer bir sayı olsun
x=rand() %20; // 0-19 arası rasgele sayı üretir.

Ama şimdi baktım unuttuğum yertler varmış kütüpane felan eklemeli imişim.
#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.>
ve
srand(time(null));

sen rand() 'ı araştır sonuca ulaşırsın.
[Resim: mekatronikalt.jpg]

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 24-11-2013, 18:11 PM Bilal Ünalmış.) .
Konu: 0
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

arkadaşlar dev c time komutunu görmüyormuş yani time'ı kullanmadan çalıştırmalıyız

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 13
Mesaj: 59
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Aug 2013

Time komutu olmadan istemiş hoca
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

Tam olarak istenen nedir rastgele sayı üreterek sayı tahmin oyunu mu?
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

soru timesız sayı üretme

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

#include <iostream>
#include <cstdlib>

using namespace std;


main(){

int a;
for(int i=0;i<=5;i++)
{

a=rand()%100+1;


cout<<"Uretilen sayi:"<<a<<endl;
}

return 0;
}





Üretilen sayıların her birinin birbirinden farklı olduğunu görmen için for döngüsünde 5 farklı sayı ürettirdim.Düzenlemek sana kalmış.


%100 olduğu için sayılar 0 ile 100 arasında üretilir
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 24-11-2013, 23:49 PM Fahri Yasin AYAS.) .
Konu: 0
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

yardımınız için teşekkürler ama
using namespace std;
bölümünde hata veriyor

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

(25-11-2013, 00:21 AM)yener27 Yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.yardımınız için teşekkürler ama
using namespace std;
bölümünde hata veriyor

Derleyiciniz Dev C++ mı?Eğer öyleyse sürümü nedir?
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

evet dev c ++ 4.9.9.2

Cevapla
Teşekkür Edenler
.


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.