Mekatronik Mühendisliği Forum


Hata Nerde?
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 1
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
int main()
{
printf("Ilk programim");
getch();
return 0;
}

nerde hatalı yazdım ben hata veriyor sürekli

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
main(){

cout<<"Bu benim ilk programim";
getch();
return 0;}

Sanırım C dilinden başlamışsın benimki C++ dili cout ile printf aynı işlevi görür.Aynı şekilde scanf ile de cin komutu.Main in başında ki "int" silersen düzeldiğini görürsün.Main zaten integer tanımlıdır.
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 1
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

siteden c++ programı derslerini indirdim dev c++ programında yazıyorum yeni başladım senin kodlarını da kopyaladım ondada hata verdi

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 25
Mesaj: 192
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Apr 2013

hatanın ne verdiğinide söyleseydin daha iyi yardımcı olurduk...

gcc yeni sürümlerde kütüphanelerde .h ibaresi bazı kütüphanelerde kalktı.. belkide o hatayı veriyordur...
Sakarya Üniversitesi > Teknoloji Fakültesi > Mekatronik Mühendisliği
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Mekatronik, elektroniğe beden makineye beyindir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

Bi resmini çeker misin?

Bende düzgün çalışıyor da kod
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 1
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

buyrun


Ekli dosyalar Önizleme(ler)
   

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

#include<iostream>
#include<conio.h>
using namespace std;
main(){

cout<<"Bu benim ilk programim";
getch();
return 0;}

kod bu cout u stdio kütüphanesinde görmüyor.İostream kütüphanesinde görüyor.Sen C dile yazdığından stdio kütüphanesinde görebilir.Şuan yukarıda ki kod çalışıyor
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 01-08-2013, 15:19 PM Fahri Yasin AYAS.) .
Konu: 1
Mesaj: 9
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

tamam sağol oldu biraz karışıkmış bu c dili Big Grin

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 91
Mesaj: 410
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jan 2013

Bende senin kodu alınca orası takılı kaldı C dili biraz zordur ya bir harf bir rakam yazdırmak için printf ile yarım saat uğraşırsın.Ama C++ ta cout yaz gerisine ne yazarsan yaz yani Smile
Sorularınız için:f.ayas@mekatronikmuhendisligi.com

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 2
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

C dili karısık değil aslında Smile sadece C++ ile cok benzemekte zaten C ogrenirken aslında temel olarak C++ ogreniyorsun zaten universitede C ogretildikten sonra C++ ile nesne yonelimli uygulamalar geliştiriliyor Smile

Cevapla
Teşekkür Edenler
.


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.