Mekatronik Mühendisliği Forum


PIC ve Arduino ile sorunu olanlara yardım
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 5
Mesaj: 11
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

Merhaba arkadaşlar, pic ve arduinoyla ya da genel olarak gömülü sistemlerle 4 yıldır içli dışlıyım, bu iki mikrodenetleyici ile çalışıp aklınıza takılan sorular varsa yardım edebilirim diye umut ediyorum.

Not: Lütfen herhangi bir projenin kodunu direkt olarak yazmamı istemeyin, teşekkür ederim. Shy
Erciyes Üniversitesi
Mekatronik Mühendisi
    Şafak GÜZEL

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 4
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

seri porttan yada usb ile step motor açı kontrolü yapmam lazım bu nasıl mumkun olur teşekkürler ? çok acemiyim lütfen yardım Sad

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 38
Mesaj: 150
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

PIC'in Rx(okuma) Tx(yazma) pinleri ve max 232 entegresi ile internette ki örneklerini güzelce incele, projen için gerekli bilgiye ulaşabilirsin. Soruyu görünce dayanamayıp yazdım fasalat Moderatörümüz de size bu konuda daha aydınlatıcı olur umarım.
Başlamak için mükemmel olmak gerekmez ama mükemmel olmak için başlamak gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Afyon Kocatepe Üniversitesi - Mekatronik Mühendisliği
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.




Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 02-12-2013, 13:55 PM Ahmet Yasin CİVAN.) .
Konu: 25
Mesaj: 192
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Apr 2013

PIC18f4550 ile yapılmış USB örnekleri mevcud..
C# ile kodlanmış arayüz ile Mikro C ile kodlanmış PIC18f4550 kontrolü örnekler..

Buyrun ---> Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Sakarya Üniversitesi > Teknoloji Fakültesi > Mekatronik Mühendisliği
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Mekatronik, elektroniğe beden makineye beyindir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 3
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

bilim ve teknik dergisinin havaya ledlerle yazi yazma projesini yapmaya çalışıyorum. fakat pic programlama konusunda sıkıntı yaşıyorum.mplab ide v8.76 var. pic16f84a için kodları hex e çevirmeye çalıştığımda şu hatayı veriyor

Error [1250] C:\Users\acer\Desktop\yazi\Anasayfa.c; 19. could not find space (30 bytes) for variable main@F140

16f877a için başarılı bir şekilde çeviriyor ve proteusta sonuç alıyorum.yani kodlarda sıkıntı yok gibi.bi fikriniz varmı?

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 04-12-2013, 16:56 PM hakan.) .
Konu: 25
Mesaj: 192
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Apr 2013

19. satırda main değişkeni için 30 byte lık boş alan yok diyor anladığım kadarıyla...
Eğer o satırdaki değişken dizi ise boyutunu büyütmeyi deneyin.
Sakarya Üniversitesi > Teknoloji Fakültesi > Mekatronik Mühendisliği
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Mekatronik, elektroniğe beden makineye beyindir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 5
Mesaj: 11
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

hakan değiştirdiğin pic için gerekli konfigurasyon ayarların tam olmayabilir yada yazdığın kodda bir değişkenin değerini farklı almış olabilirsin. yazdığın kod kaç satır bide onu kontrol et overload yapma ihtimalin var mı ?
Erciyes Üniversitesi
Mekatronik Mühendisi
    Şafak GÜZEL

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 0
Mesaj: 3
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2013

#include <pic.h>
#include <delay.h>
void main(){
unsigned int i;
unsigned char dizi[]={
0xFF,0x10,0x10,0x10,0xFF,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x18,0x24,0x42,0x81,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x04,0x08,0x10,0xFF,0x00,
};
TRISB=0;
for(;;){
for(i=0;i<30;i++){
PORTB=dizi[i];
DelayMs(1);
}
DelayMs(30);
}
}


kodlar bunlar.burada dizideki bir satırı silip döngüdeki 30 u 24 yaptığımga hex dosyasını oluşturuyor.projede 16f84a kullanılmış orada kodlar sığıyorsa benim sığdıramam neden olabilir :D ayarlara baktım ingilizcemin elverdiği kadar. osilatörü xt seçtim.
watchdog timer ve power-up timer disabled.malesef bunları bilmiyorum.
hafıza ile ilgili olan ayarları bulamadım.zaten yeniyim bu konularda.

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 04-12-2013, 16:55 PM hakan.) .
Konu: 25
Mesaj: 192
Cinsiyet: Belirtme
Kıdem: Apr 2013

unsigned char dizi[]={
0xFF,0x10,0x10,0x10,0xFF,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x18,0x24,0x42,0x81,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x04,0x08,0x10,0xFF,0x00,
};

son değerdeki virgülü kaldır Big Grin

unsigned char dizi[]={
0xFF,0x10,0x10,0x10,0xFF,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x18,0x24,0x42,0x81,0x00,
0xFC,0x12,0x11,0x12,0xFC,0x00,
0xFF,0x04,0x08,0x10,0xFF,0x00
};

birde unsigned int i; demişsin.. unsignedi de kaldır .. sadece int i; olsun
Sakarya Üniversitesi > Teknoloji Fakültesi > Mekatronik Mühendisliği
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Mekatronik, elektroniğe beden makineye beyindir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 04-12-2013, 22:55 PM Samet San.) .
Konu: 7
Mesaj: 53
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: May 2013

başka bir soru da benden : arduino uno kullanıcısıyım 3 displayde tarama tekniği kullanarak sayı yazdırıyorum ancak örneğin PIC ile tarama yaparken 5 ms bile versek göz kırpma hiç belli olmuyor display'lerde... ancak arduino ile mikrosaniyeden 90 milisaniyeye kadar birçok aralık denememe rağmen göz kırpmalar çok belli oluyo, sebepleri nedir sizce? ayrıca kodu iki arduino ile de denedim
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 05-12-2013, 13:12 PM Ömer Faruk Avcı.) .


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  arduino uno ile robot yapıyorum yardım edermisinz? ace20 8 4,031 14-04-2014, 22:38 PM
Son Mesaj: ace20

Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.