Mekatronik Mühendisliği Forum


c# seri port kullanımı
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 2
Mesaj: 4
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Mar 2014

ben c# ile seri porta veri göndermek istiyorum bu nasıl yapılır driverı nedir kütüphanesi nedir kodları nasıl yazılır bilgi verirmisiniz şimdiden teşekkürler
dredd, üyesi Mekatronik Mühendisliği Forum forumlarına Mar 2014 tarihinde katılmıştır.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu:
Mesaj: N/A
Cinsiyet:
Kıdem: N/A

private void yaz_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (!serialPort1.IsOpen)
{
serialPort1.Open();
}
string sendmesaj = textBox1.Text + "-->>>>";
serialPort1.WriteLine(sendmesaj);
serialPort1.Close();
}

private void oku_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (!serialPort1.IsOpen)
{
serialPort1.Open();
}
string i = serialPort1.ReadLine();
textBox2.Text = "<<<<---" + i;
serialPort1.Close();

}

dene bi istersen, işini görmezse yine bakarız.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 2
Mesaj: 4
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Mar 2014

saol buna benzer kodlarla veri gönderip okudum
dredd, üyesi Mekatronik Mühendisliği Forum forumlarına Mar 2014 tarihinde katılmıştır.

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 2
Mesaj: 18
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Aug 2013

Merhabalar, dredd öncelikli olarak şunu belirlemen gerekiyor. Örneğin Arduino ve C# arasında iletişim kuracaksanız.
1-Arduino 'dan C#'a yada C#'tan Arduino'a sürekli olarak yani (reel time ) olarak discrete veriler mi gidecek?
2-Yada sadece C# üzerinde oluşturduğunuz buton, vs, gibi tıklamalarda Arduino'da bi işlem mi yaptıracaksanız.

Eğer 1.Durum geçerliyse reel time olarak veri alışverişi varsa,
Bu işlem için C# üzerinde timer kullanmanız gerekmektedir.
Timer fonksiyonu kullanımı ile ilgili olarak
Örneğin;
timer1.Start();//timer başlatır
timer1.Stop();//timer kapatır
timer1.Tick // Alacağınız yada göndereceğiniz discrete veriler ile ilgili kod kısmı timer1.Tick eventi içinde yapılır.

Timer'ı istedğiniz yerde başlatır ve kapatabilirsiniz. Arduino'a C#'a bağlandığında yada çeşitli başlat, durdur butonları ekleyerek daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.
Eğer 2.Durum geçerliyse, timer kullanmanıza gerek yoktur.

** C#'ta kod kısmına başlarken en üste yer alan kütüphane kısmına "using System.IO.Ports;" eklemeniz gerekmektedir.
** Serial Port bağlantı ayarları kısmını public form1'in hemen altına yapınız.
** Basit uygulamalar için sadece seri port baundrate, portname'i belirtmeniz yeterlidir.
** Seri portu açıp, kapatmanız gerekmektedir.
Daha önce burada paylaşmıştım, kendi sitemde paylaştığım C# - Arduino uygulama örneklerine bakabilirsin. Arduino kafanı karıştırmasın, Arduino yada ne ile kontrol edersen et, mantık aynı. Umarım anlatabilmişimdir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Yukarıda akkasumeyye'nin paylaştığı kod'ta seri port açılıp C# üzerinde yer alan textBox'a girdiğimiz veriyi okuyup seri porttan gönderiyor, sonrada seri porttan aldığı başka bir veriyi yine C# üzerindeki başka bir textBoxt'ta gösteriyor. Bu kodu test etmedim ama ufak tefek eksikler olabilir.Herkese slmlarr
İyi çalışmalar

Cevapla
Teşekkür Edenler
(Bu mesajı son düzenleyen: 03-08-2014, 19:47 PM hamzaoztas.) .


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  C Dilinde LPT PORT LED ANİMASYONU(Ayrıntılı Anlatım) Fahri Yasin AYAS 4 9,997 19-01-2014, 20:12 PM
Son Mesaj: Fahri Yasin AYAS
  seri port ile step motor Berkan_ 5 3,017 14-12-2013, 15:58 PM
Son Mesaj: maho75
  Seri port ile led kontrolü Emre 0 1,628 11-12-2013, 23:52 PM
Son Mesaj: Emre

Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.