Mekatronik Mühendisliği Forum


graphics.h KÜTÜPHANESİ
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 4
Mesaj: 22
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

Arkadaşlar bu aralar c dilinde grafik kütüphaneleri ile uğraşıyorum. Suanda grafik ekranında basit bir bilgi yarışması oyunu yazmaya çalışıyorum. Yeni yazmaya başladım ve bir sorunla karşı karsıyayım Smile

kod:

#include<stdio.h>
#include<graphics.h>
#include<conio.h>

int main ()
{



int surucu=DETECT,grmod; /* DETECT grafik surucusunu otomatik secer */
initgraph(&surucu,&grmod,"");
setbkcolor(BLUE);
cleardevice();
outtextxy(200,200,"bilgi yarismasina hosgeldiniz!!!");
delay(5000);
cleardevice();
delay(1000);
outtextxy(130,200,"baslamaya hazırmısın(başlamak için enter tusuna bas)");


getchar();

}


burada en son outtextxy fonksiyonundan sonra entera bastığımda devam etmesini istiyorum. Yani program ben entera basana kadar orada benden giriş beklesin. Bunu nasıl yapabilirim. Bilgisi olan var mı? Bunu graphics.h kütüphanesiyle yapabilir miyim yoksa başka kütüphane mi kullanmam gerek. Araştırdım ama istediğimi bulamadım
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ[/font]

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 4
Mesaj: 22
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

Peki allegro hakkında bilgisi olan var mı?
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ[/font]

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 5
Mesaj: 30
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

Kardeş yanlış anlama ama görsel takılıyosan C# kullan bence Smile
Biliyorsam Öğretirim, Öğretirsen Öğrenirim. Shy

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 4
Mesaj: 22
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

yok yanlış anlamam.. biliyorum C# bu konuda daha kullanışlı ama işin kolayına kaçmak istemedim pek Smile dos ekranından çok sıkıldım o yüzden c'ye görsellik katmak istedim birazSmile
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ[/font]

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 5
Mesaj: 30
Cinsiyet:
Kıdem: Aug 2013

C# kolay gibi görünsede ucu bucağı olmayan bir dünya Smile Bence C de algoritma yazmayı yani soruna yönelik algoritma yazmada pratik kazandıysan yeterli, zira kart programlamada bile C++ kullanılıyor. Kısacası C de çok kasmanın anlamı yok bence. Sadece tavsiyedir tabi, herkesin kendine göre düşünceleri var Smile
Biliyorsam Öğretirim, Öğretirsen Öğrenirim. Shy

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 4
Mesaj: 22
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

sonuna kadar haklısın.. bu sene C# dersimiz var o yüzden temeli derste alıp ondan sonra üzerine bişeyler koymak istiyorum Smile su C ile vakit geçirmek amaçlı uğraşıyorum işte. C ile işim bitsin c++ ile uğraşıcam. hedefim suanda bu ama Smile
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ[/font]

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 36
Mesaj: 214
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

hocam pıc programlamada c++ kullanılabiliyormu?
teknik-ül şahane
ortam-ül geniş
mangır-ül tıkır

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği

Cevapla
Teşekkür Edenler
.
Konu: 4
Mesaj: 22
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: Jul 2013

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

burda pic programlama ile ilgili bilgileri bulabilirsin. ama c++ yerine genellikle c programlama dili daha uygundur.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ[/font]

Cevapla
Teşekkür Edenler
.


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.